Anasayfa Haberler İstihdam Seferberliği hakkında duyuru
İstihdam Seferberliği hakkında duyuru e-Posta

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN 7 Şubat 2017 Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerimizin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıklamıştır. 09/02/2017 tarih ve 687 Sayılı Resmi Gazete'de söz konusu istihdam teşviki yayımlanmıştır.

Sayın Üyemiz

İTO Başkanımız Sayın İbrahim Çağlar ile yaptığımız görüşmede gündeme getirilen Ülkemizde başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında, turizm taşımacılığı sektörü kapsamında ne gibi katkı sağlayabileceğimiz görüşülmüş ve destek istenmiş bulunmaktadır.
İTO Tarafından yapılan çağrıya  destek vermek ve sektörel katkı sağlamak amacıyla; Derneğimiz üyelerini bu konu hakkında bilgilendirmek lüzumu doğmuştur.

Bilindiği üzere 31.12.2017 tarihine kadar özel sektör işverenlerinin mevcut çalışanlarına ilave alacakları her bir sigortalı için sigorta ve vergi yükleri 1 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacağı açıklanmıştır..
Ancak konunun işleyiş biçimiyle alakalı kamuoyunda tereddütler hasıl olmuştur..

Bu kapsamda 31.12.2017 tarihine kadar İşverenlerin ilave istihdam ettikleri her bir sigortalı için 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.
* Bu imkandan faydalanabilmek için İşe aldığınız personelin İŞKUR Kaydı bulunması,veya işe aldığınızın
bilgisinin İŞKUR’A bildirilmesi;
* İşe alınan kişinin son 6 ay içinde SGK’ya bildirilmemiş ve prim ödememiş olması,
* İşe girdiği işyerindeki son 6 aylık personel ortalamasına ilave olarak işe alınması gerekmektedir.

* İstihdam Seferberliği kapsamındaki uygulama 01.02.2017 - 31.12.2017 tarihleri arasında geçerlidir

Bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımla.

A.Sümer YIĞCI

Yeni teşvik kapsamında uygulamaya ilişkin temel noktalar:

• Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklardır.
  • İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır.
  • İşverenlerin 01/02/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların;  İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir.
  • Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2.177 TL'dir. (SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2.088,56 TL olmaktadır.)
  • Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.
  • Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır.
  • Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır.
  • Bu teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır.
Son Güncelleme: Salı, 14 Mart 2017 16:46