Anasayfa Haberler Trafik Sigortasında Tavan Fiyat Uygulaması bugün başladı.
Trafik Sigortasında Tavan Fiyat Uygulaması bugün başladı. e-Posta

Tavan fiyat uygulaması ile Hazine, illere, araç gruplarına ve sürücülerin hasar geçmişine göre sigortacıların talep edeceği en yüksek fiyatı açıkladı. Sigortaya en yüksek primi, 2 bin 137 lira ile İstanbullu sürücüler ödeyecek. Sigortanın en ucuz olduğu il ise Kilis.

TRAFİK sigortasında tavan fiyat uygulaması bugün başladı ve Hazine, hem araç gruplarına, hem sürücülerin hasar geçmişlerine hem de illere göre sigortacıların alacağı en yüksek fiyatları açıkladı. Yeni düzenleme ile tüm araç gruplarında ortalama trafik fiyatları yüzde 25 düşerken; İstanbul, Ankara, İzmir gibi araç sayısı ve buna bağlı hasar oranının yüksek olduğu illerde indirim yüzde 40’ları buldu. Her ne kadar tavan fiyat sigortacıların alabileceği en yüksek fiyat  anlamına gelse de açıklanan fiyatları sigortacılar düşük bulduğu için, bugünden itibaren, trafik sigortası yaptıracaklar yandaki tablodaki fiyatlar üzerinden prim ödeyecek.

Buna göre, otomobillerde 2 bin 137 lira ile en yüksek primi İstanbullu sürücüler öderken, en düşük prim de 421 lira ile Kilisliler ödeyecek. Tavan fiyat uygulaması ticari araçları da kapsayacak. Bu alanda da en yüksek primi 13 bin 267 lira ile İstanbul’a kayıtlı otobüsler ödeyecek. Geçmişte sigorta poliçesi yaptırmış olanlar ise tavan fiyat uygulamasından yararlanamayacak, geçmişe yönelik prim iadesi olmayacağı gibi yeni düzenleme ile poliçe iptaline de izin verilmeyecek. Tavan fiyat uygulaması 2017’nin sonuna kadar sürecek ve her ay tablodaki primler yüzde 1 aratacak.

TABLOYU NASIL OKUYACAKSINIZ?

Tabloda; illere, araç gruplarına ve sürücülerin hasar geçmişine göre 12 Nisan’dan itibaren ödenecek primler yer alıyor. 1. basamakta, hasar frekansı en yüksek olan sürücülere uygulanacak primleri bulacaksınız. 4. basamak ise trafik sigortasına giriş fiyatı ve trafiğe ilk kez çıkacak araçları da kapsıyor. 7. basamak ise bugüne kadar hiç hasarı olmayan sürücülere uygulanacak fiyatlar.

Kaynak.www.hurriyet.com.tr

Konuyla ilgili Hazine müsteşarlığı'nın basın açıklamasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İLLERE VE ARAÇ GRUPLARINA GÖRE ÖDENECEK TRAFİK PRİMİ (TL)

En düşük prim 421 lira o da Kilis’te

Son Güncelleme: Çarşamba, 12 Nisan 2017 08:38