Anasayfa Haberler İETT. den Yeni Havalimanı Lüks Otobüs taşımacılığı ihalesi
İETT. den Yeni Havalimanı Lüks Otobüs taşımacılığı ihalesi e-Posta

İstanbul yeni havalimanına yapılacak otobüs seferlerinin güzergahları belli oldu. Yeni havalimanına en uzak hat Pendik, en kısa mesafe ise Arnavutköy olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmesi tarafından önümdeki hafta ihaleye çıkarılacak Yeni Hava Limanından Şehrin muhtelif semtlerine yapılacak  Lüks Otobüs yolcu taşımacılığı için 10 yıl süre ile ihale edilecek.

29 Ekim’de hizmete açılacak olan İstanbul yeni havalimanına ulaşımın sağlanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otobüs güzergahlarını belirledi.

Havalimanı açılış tarihi olan 29 Ekim günü bütün güzergahların hizmete hazır olacağı belirtilirken bu güzergahlarda özel donanımlı otobüsler görev alacak. Sözkonusu güzergahlarda kullanılacak araçların kapasiteleri 50 kişilik olacak ve  araçlar Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi tarafından 24 saat  kamera ve araç takip sistemleriyle takip edilecek.

ULTRALÜKS OTOBÜSLER GELİYOR

Bilinen belediye otobüslerinden farklı donanımlara sahip olacak araçların içerisinde 2 adet LED ekran yer alacak.  Her yolcu koltuğunda multimedia (mp3, TV, video vb. ) özelliklerine sahip dokunmatik özellikli lcd ekranın yanında mobil iletişim cihazlarını şarj etmek için şarj üniteleri konulacak. İnternet bağlantısının sağlanması amacıyla 4G LTE ve 3G frekanslarını destekleyen modemler bulunacak.

Yeni havalimanına yapılacak seferler 15 ile 30 dakika aralıklarla gerçekleştirilecek. İstanbullular, normal belediye otobüslerinde kullandığı İstanbulkart ile seyahat edebilecekler.

EN UZUN HAT PENDİK-YENİ HAVALİMANI

Yeni otobüs seferi planlamasına göre en uzun otobüs hattı Pendik-Yeni Havalimanı arasında olacak. Pendik’ten kalkan lüks otobüs kuzey otoyolu üzerinden bir saat 30 dakikada yeni havalimanına ulaşacak. Bu otobüslerin tamamı transit olacak ve ara duraklarda durmayacağı için yolculuk süresinin kısa olması sağlanacak. Yeni havalimanına 16’sı Avrupa yakası, 3’ü Anadolu yakası(Tepeüstü, Kadıköy, Pendik) olmak üzere 19 ayrı noktadan transit otobüs seferleri düzenlenecek.